Українцям пообіцяли при народженні дитини виплачувати до 50 тисяч гривень.

Повідомляється, що у Верховній Раді зареєстрували відповідний проект закону, що передбачає зміну розміру допомоги при народженні дитини. Останній раз збільшити суму і встановити щорічну індексацію влада хотіла ще в 2014 році, пише "РБК-Україна".


Варто зазначити, що далі згаданий документ мають передати на розгляд керівництву. Таким чином, відповідальним за це все був призначений комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики. Якщо проект буде усіма узгоджений, то виплати з бюджету при народженні дитини з 1 січня 2022 року зростуть до 50 тисяч гривень.

Спочатку буде одноразово виплачуватиметься 25% від загальної суми, а решта коштів буде розподілена на наступні 36 місяців рівними частинами, згідно з порядком, встановленим Кабміном. При цьому з 1 березня 2023 року, а потім щороку з 1 січня поступово збільшуватимуть розмір виплат при народженні дитини з урахуванням показника зростання індексу споживчих цін.

виплати при народженні дитини зростуть до 50 тисяч гривень, фто: Українські Новини

Допомогу при усиновленні дитини відповідно теж підвищать, оскільки вона виплачується в тому ж розмірі, що і допомога при народженні дитини. Примітно, що Кабміном даний проект закону вже був схвалений.

До слова, на цей час допомога виплачується в сумі 41 280 гривень, з них 10 320 гривень батькам перераховуються відразу, а решта виплачуються протягом наступних 36 місяців.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні зросли виплати за лікарняними та декретними.

Також наш портал повідомляв, що українці придумали, як незаконно отримувати субсидії.

Нагадуємо, що були озвучені умови для надбавок до пенсій в Україні.