В уряді можуть повністю скасувати паспорта-книжечки.

В уряді планують повністю прибрати їх ужитку паспорти-книжечки. Для цього буде прийнятий відповідний закон. Тому українців вже зараз просять подумати над цим питанням і замінити паспорт на картку. Голова Державної міграційної служби Максим Соколюк представив законопроект. Він навів аргументи, чому нардепам потрібно його прийняти.

Чиновник звернув увагу, зокрема, на існування колізії між старими нормативно-правовими актами. А також зазначив, що закінчуються бланки паперових паспортів.

"Ми вже видали понад 6 мільйонів пластикових ID-карт. Остання партія паспортів у формі книжечок була виготовлена в 2013-2014 роках", – підкреслив Соколюк.

Тому, незабаром просто не буде ніякої можливості видавати ці паспорти, тому що їх фізично не буде. Крім того протягом останнього часу було зафіксовано багато підробок серед паперових паспортів. Тому це дуже небезпечно на сьогоднішній день. Підробити паспорт у вигляді картки набагато складніше.

"Законопроект передбачає, що книжечки, які є у людей, будуть діяти. Скасована буде тільки видача нових. Ті, кому виповниться 25 і 45 років, будуть отримувати нові ID-карти", – додав він.

При цьому кожен українець сам за власною ініціативою може поміняти паперовий паспорт на ID-карту. Це не відніме багато часу і сил. Для цього потрібно подати тільки стандартний пакет документів для заміни паспорта в будь-який адміністративний центр в своєму місті. Заміна паспорта займає близько тижня-двох в залежності від того, наскільки швидко потрібен документ самій людині.

Раніше Hyser писав про те, що українським водіям розповіли про нововведення як можна закріпити номерний знак за собою.

Також писали, що водіям розповіли про нові штрафи, не пощастить нікому.

Нагадаємо, що як школярі цього року складатимуть ЗНО.