Помер відомий український письменник, літературознавець і критик Михайло Слабошпицький.

Україну затьмарила сумна новина. Вчора, 30 травня, стало відомо про смерть відомого письменника, літературознавця і критика Михайла Слабошпицького. На даний момент причина смерті невідома.

Про це передавати дружина покійного Світлана Короненко в Facebook.

"Сьогодні вночі помер Михайло Слабошпицький. Я тебе кохаю. Плачу", - написала вона.

Відзначимо, що для багатьох це велика втрата, так як Михайло Слабошпицький зробив величезний внесок у розвиток української культури та літератури. З його творами знайомі в багатьох країнах світу.

Нагадаємо, Михайло Слабошпицький народився 28 липня 1946 року в селі Мар'янівка Черкаської області.

За все своє життя він займає багато керівних посад. Наприклад, він був обраний секретарем правління Київської організації Спілки письменників України. З 1995 року обіймав посаду виконавчого директора Ліги українських меценатів, керував видавництвом "Ярославів Вал". До останніх своїх днів письменник продовжував працювати. Він просто не міг уже без цього. Так як за все своє життя зробив великий внесок у розвиток публіцистики України і не хотів на цьому зупинятися.

Автор прославив своє ім'я завдяки публіцистичним, біографічним і документальним творам. Він мав свій унікальний і неповторний стиль, який допомагав йому зробити свої твори яскравими і незабутніми. Деякі твори цього автора були перекладені на інші мови. Наприклад, в даному випадку мова йде про такий роман як "Марія Башкирцева". Цей твір було переведено на російську та французьку мову. Було видано багато тиражів, які поповнили бібліотеки по всьому світу.

Раніше Hyser писав про те, що у Єгипті за загадкових обставин помер екс-розвідник України.

Також писали, що Ольга Кабо поділилася сумною новиною.

Нагадаємо, що померла відома письменниця.