Історія з введенням накопичувальних пенсій отримала продовження

Протягом кількох останніх місяців в уряді, зокрема в Міністерстві соціальної політики, наполягають на необхідності введення в Україні другого рівня пенсійних виплат у вигляді накопичувальних пенсій, оскільки діюча солідарна система, за прогнозами експертів, через кілька років не зможе самостійно забезпечувати пенсіонерів грошима. В Інформаційному управлінні Апарату Верховної Ради пропонують відхилити законопроект, який запровадить другий рівень пенсій.

Повідомляється, що законопроект №2683" про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення", який вводив би другий рівень пенсійної системи, був відхилений комітетом з питань соціальної політики у Верховній Раді.

Повідомляється, що за підсумками обговорень учасники засідання порадили відхилити законопроект щодо загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення в Україні. Даний законопроект був відправлений депутатами Верховною Радою на повторне перше читання в профільний комітет ще в кінці квітня поточного року.

Нагадаємо, введення закону б передбачало обов'язкову участь українців у накопичувальній системи пенсій аж до досягнення ними пенсійного віку. Іншим важливим моментом є те, що крім того, що кожен українець відраховував би зі своєї зарплати невеликий відсоток до Пенсійного фонду, те ж саме мав би робити і роботодавець. Відправляються до Фонду кошти вкладалися б в різні нерисковані Державні підприємства, гарантуючи високі пенсійні виплати.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні з'явився спеціальний підрозділ, який буде боротися з боржниками по податках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, яким категоріям громадян України блокують банківські рахунки без попередження.

Також "Hyser" писав, що з липня в Україні перерахують пенсійні виплати. Стало відомо, якою буде надбавка.