Народний синоптик Леонід Горбань розповів, яким буде літо

Весна цього року лише зрідка балувала українців воістину теплою і комфортною погодою, на зміну якій часто приходили дощі та похолодання. В Україну вже стукає літо і яким воно буде, розповів народний синоптик Леонід Горбань порталу apostrophe.ua.

За прогнозом синоптика початок літа особливим теплом українців не побалує. У червні стовпчики термометрів показуватимуть від + 20 до +25 градусів, тому позасмагати на пляжі особливо не вийде. Вже другий місяць літа стане спекотніше, а самий пік спеки прийдеться на серпень.

На початку липня Леонід Горбань прогнозує близько + 29 градусів вище нуля, але насолодитися теплом в повній мірі завадять тропічні зливи і шквали. А ось перша половина серпня зажене більшу частину українців по будинках під кондиціонери, оскільки по іншому від спеки врятуватися буде складно. Синоптик зазначається, що в цей період стовпчики термометрів піднімуться до +33-+35 градусів. Спека спаде тільки в середині місяця до + 30 градусів вище нуля, тому особливо це не відчується.

Після декількох тижнів спеки в Україну прийде похолодання. Очікується, що вже з 22 серпня стовпчики термометрів з +30 опустяться до +22-+24 градусів в денний час. Вночі температура повітря складе близько 10-11 градусів вище нуля.

Водночас синоптики також поділилися прогнозом погоди на перший місяць літа для Києва. Судячи з прогнозу в червні дійсно не вийде насолодитися теплою літньою погодою. Синоптики мало не щодня прогнозують дощі та хмарну погоду, а стовпчики термометрів показуватимуть від +15 до 24 градусів вище нуля.

Прогноз. Фото: Gismeteo
Прогноз. Фото: Gismeteo

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили українців про погіршення погодних умов.

Також наш портал інформував, що синоптики розповіли про погодну "аномалію" в Україні.

Нагадаємо, що українців попередили про значне похолодання, яке накриє Україну разом з сильними дощами і грозами.