Українські АЗС заявили про припинення продажу преміального палива

Популярні українські АЗС WOG і ОККО раптово припинили продаж палива. Йдеться тільки про бензин і дизель преміального класу. Про це йдеться в повідомленні АЗС у соцмережі facebook.
Реалізацію палива призупинили з суботи, 15 травня. У повідомленні йдеться, що на такий крок АЗС були змушені піти у зв'язку з введенням державного регулювання цін на паливо. Так на АЗС ОККО більше не продають паливо PULLS 95 та PULLS Diesel, так як встановлені урядом ціни на ці марки зазнають збитків. Клієнтам рекомендували моніторити ситуацію на офіційному сайті мережі.

Те ж саме повідомили клієнтам і на АЗС WOG. З 15 травня мережа припинила реалізацію палива 95 Mustang та ДП + Mustang. У зв'язку з рішенням Кабміну мережа АЗС також нестиме збитки від продажу преміального бензину і дизельного палива.

Варто нагадати, що в уряді ввели держрегулювання цін на автомобільне паливо, яке почало діяти з 15 травня. У тому числі був встановлений граничний рівень торгової надбавки на бензин і дизельне паливо - 5 і 7 гривень на літр відповідно. У Мінекономіки зазначили, що гранична торговельна надбавка нараховується до середньої вартості пального, яка визначатиметься на підставі даних міжнародного інформаційного агентства Platts CIF NWE за попередню декаду з урахуванням акцизу та податку на додану вартість.
Крім того, на сайті Мінекономіки щомісяця до 3, 13 і 23 числа буде публікуватися інформація про середню вартість 1 літра дизпалива і бензину.