У Верховній Раді пропонують внести зміни до Податкового кодексу України

В українському уряді шукають способи примушувати громадян справно виплачувати податок, поетом для податкових боржників придумують нові покарання і обмеження. Так, в Кабінеті Міністрів України затвердили законопроект, який вносить зміни до Податкового кодексу України і робить не виїзними з країни керівників підприємств-боржників по податках. Про це йдеться на офіційному порталі Кабміну.

Так, даний законопроект ще має бути розглянутий у профільному комітеті Верховної Ради, після чого за нього проголосують депутати парламенту. Варто, однак, зазначити, що дані зміни до податкового законодавства вже жорстко розкритикували українські роботодавці.

У Федерації роботодавців України звертають увагу на те, що якщо керівникам підприємств, у яких є борги з податків, заборонити залишати країну, то це не збільшить, а зменшить ймовірність виплати цих самих податків. Одночасно з тим, українські роботодавці незадоволені і низкою інших змін, що вносяться в податкове законодавство, такі як збільшення акцизів на спиртне і тютюнову продукцію, зміни в податку на експорт і так далі.

Незважаючи на критику з боку підприємців, в уряді впевнені в тому, що дані зміни дозволять поповнити державний бюджет податками на суму в близько 60 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що крім цього в уряді планують підвищити податки. Торкнеться це підвищення далеко не всіх українців: малий і середній бізнес не відчують змін, а ось великі компанії будуть платити більше.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, який податок вони повинні виплатити за свою квартиру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, у скільки тепер обійдеться розмитнення євробляхи.

Також "Hyser" писав, що популярні мережі автозаправок України різко припинили продавати пальне.