У кінці травня похолоднішає, причому в країну прийде різке похолодання.

Про це повідомила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, пише "Обозреватель".

"За моїми розрахунками, до кінця місяця очікується різке похолодання. Воно піде і на початок червня. На початку червня можуть бути заморозки. Це те, що було розраховано. А як воно вийде, подивимося", — зазначила вона.

Мартазінова зазначила, що травень поточного року відповідає науковим моделям. "Травень йде спокійно. І теплі, і холодні дні в межах тих норм, які були завжди", — резюмувала вона.

Нагадаємо, що начальник відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко розповіла, що з понеділка в Україну прийде тепло, а поки що українців очікують дощі.

Вона підкреслила, що заморозки вже не передбачаються.

Що про поточну погоду, то вона також впевнена, що вона в межах норми.

"Ми знаходимося в центрі циклонічної діяльності. Весь час переважає знижений атмосферний тиск, і ці синоптичні процеси приносять опади та невисокі температури.

Якщо ми дивимося на опади з позиції Києва, то нам здається, що їх багато. Насправді опадів у травні випало менше норми, від 10 до 40% за півмісяця", — розповіла Адаменко.

Раніше Hyser писав про те, що синоптики здивували прогнозом погоди на літо.

Також Hyser повідомляв, що синоптики попереджають при сильні нічні заморозки.

Нагадаємо, що через страшну негоду в понеділок, 17 травня, більшу частину вулиць Одеси затопило.