У Державній службі статистики надали інформацію щодо зарплат

Уряд постійно намагається поліпшити рівень життя українців, однак перевірити те, чи виходить у них це зробити, можна тільки за допомогою зібраної по країні інформації. Інформаційний портал "Фокус"розповідає, що в Держстаті зібрали інформацію про зарплати і доходи громадян.

Так, середній річний дохід українця за минулий рік склав 73,3 тисячі гривень. У столиці, звичайно, рівень доходів виявився найвищим: там середній дохід становить понад 179 тисяч гривень на одну людину.

Дохід українців за минулий рік зріс на 2,6 відсотків. Це скромні цифри в порівнянні зі статистикою минулих років, коли за 2019 рік доходи зросли на 9 відсотків, а ще два роки до цього зарплати росли на 10,9 відсотків. Повертаючись до теми регіонів, можна відзначити, що якщо Київ — місто з найбільшим рівнем доходів, то найменше грошей отримують жителі Закарпатської області, де середньорічний дохід становить 51,1 тисяч гривень, Донецької області із значенням в 41,7 тисячу гривень, і в Луганській області, з доходом всього в 26,7 тисяч гривень.

Також у Держстаті відстежили динаміку заробітних плат. Наприклад, у січні 2020 року середня заробітна плата в Україні становила 10,7 тисяч гривень, а вже у грудні того ж року — 14,2 тисячі гривень. Таким чином, в середньому по економіці за минулий рік зарплати українців піднялися на 32,18 відсотків.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що скоро від пенсій нічого не залишиться.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Польщі виникла нестача українських заробітчан.

Також "Hyser" писав, що українці розчарувалися, коли дізналися, на скільки підвищаться пенсії з 1 липня.