У столиці стався великий скандал через неправомірні дії правоохоронців

У столиці співробітники поліція побили художника і музиканта Дмитра Бугайсука, якого спочатку затримали за те, що, нібито, у нього був при собі пакет з наркотиками. Музиканта побили, кілька годин тримали в наручниках, після чого відпустили. Про це сам потерпілий розповів на своїй сторінці в Facebook.

Надзвичайна подія трапилася у вівторок вночі на вулиці Кирилівській, 47. У процесі затримання Дмитру розбили ніс, після чого він втратив свідомість. У цьому стан його ще й волокли по землі. На те, що відбувається почали звертати увагу перехожі, так що на місці події зібрався великий натовп громадян. Пізніше на місце прибули патрульні поліцейські та"швидка допомога". Музиканта доставили у відділення поліції, щоб зняти відбитки пальців. Там же Бугайчук вирішив подати заяву про перевищення повноважень правоохоронцями.

Дмитро Бугайчук після побиття. Фото: Facebook

Зазначається, що патрульна поліція на місце прибула за викликом про неправомірні дії співробітників силових служб. Вони ж і викликали швидку допомогу для потерпілого і охороняли місце події.

За словами потерпілого, в той момент він зустрічався з барабанщиком своєї групи "Дичка" неподалік від репетиційної бази на Кирилівській. Після удару він знепритомнів, а коли опритомнів, побачив біля себе пакетик з речовиною, схожою на наркотик, який йому не належав. За словами ж силовиків, він скинув пакетик, коли вони до нього почали наближатися. Крім того, художника і музиканта звинуватили в тому, що він спробував втекти з місця події, проте сам Бугайчук звинувачення заперечує.

Очевидці в мережі опублікували номери жетонів силовиків і розкрили деякі подробиці події. Наприклад, поліцейський, який скоїв напад на Бугайчука-Владислав Іоанно, переатестований співробітник "Беркуту", який у 2017 році напав на водія автомобіля, а до цього — на співзасновника видання "букви" Петра Терентьєва.

Громадськість гостро відреагувала на подію, тому в п'ятницю, 21 травня, перед відділенням поліції Подільського району Києва пройде мітинг "Зупинимо Сафарі міліції на віддалік", в рамках якої протестувальники вимагатимуть відставки начальника відділення.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі з'явилися стрілянини, що сталася в Києві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці показали 38-річного затриманого за нетверезе водіння автомобіліста.

Також "Hyser" писав, що в мережі розгорівся скандал через вчительку зі Львова, яка змусила учня з'їсти паперовий літачок і погрожувала відрізати палець.