У тих країнах, де спостерігається низька вакцинація населення, пандемія COVID-19 не йтиме на спад.

Україна входить до такого спику, тому очікувати зниження кількості захворювань не варто, пише "Обозреватель".

Лікар-анестезіолог, відповідальний за клінічні дослідження препаратів від COVID-19 і постковідних уражень в одній з ізраїльських компаній Борис Бриль вважає, що на епідеміологічну ситуацію суттєво може вплинути тільки вакцинація.

"Що стосується сезонного фактора, то він, звичайно, теж має значення, але основа – все-таки вакцинування. Тимчасовий спад може бути пов'язаний із канікулами. У школах не буде передачі вірусу. Але з урахуванням того, що темпи вакцинації в Україні вкрай низькі, можна очікувати подальшого зростання захворюваності", – заявив Бриль.

За його словами велика кількість випадків смертності в нашій країні через те, що лікарінеправильне призначення ліків і відсутність кримінальної відповідальності за лікарські помилки.

Минулої доби в Україні 2533 громадянам поставили діагноз коронавірус, від наслідків хвороби померли ще 89 осіб, але 8937 подолали хворобу.

Офіційно було підтверджено 2 182 521 зараження, 49 368 – летальні випадки і 1 950 562 – одужання. В активній стадії хвороба спостерігається приблизно у 182,5 тис. громадян.

За підсумками доби напередодні серед країн світу Україна посіла 19-те місце за кількістю нових інфікувань COVID-19, а серед країн Європи – 5-ту позицію.

Інфографіка, фото: Обозреватель

Інфографіка, фото: Обозреватель

Інфографіка, фото: Обозреватель

Інфографіка, фото: Обозреватель

Інфографіка, фото: Обозреватель

Інфографіка, фото: Обозреватель

Раніше Hyser писав про те, що Україну знову охопив смертельно небезпечний ковід.

Також Hyser повідомляв, що доктор Комаровський розповів всю правду про ковіда.

Нагадаємо, що українців попередили про нові правила поїздки до Польщі.