Експерти розповіли, коли обов'язкові техогляди знову повернуться в Україну.

Майже 10 років тому українська влада скасувала обов'язковий техогляд для авто. Але ось найближчим часом вони знову хочуть його повернути в Україну. А точніше ця процедура може знову загрожувати українським водіям у 2022 році.

Головні причини введення-це бажання дотримати вимоги ЄС (в Європі вже давно введений обов'язковий огляд) і підвищити якість автомобілів на дорозі. Адже кількість аварій на дорогах України невпинно зростає. У деяких випадках причиною стає якраз несправність авто. Але як показує статистика, це досить рідкісний випадок. Але все одно над цим потрібно працювати.

Але тут є і зворотна сторона медалі. Таким чином влада може сама ж повернути ще один осередок для корупції. Тому далеко не всі водії чесно проходять техогляд.

Основна проблема тільки одна - це можливий дефіцит профільних СТО, які займуться обслуговуванням авто на тлі величезного попиту на послугу. Але насправді це питання вирішуємо.

Сам законопроект насичений нововведеннями. Перевізників зобов'язують оснащувати транспортні засоби тахографами і обмежувачами швидкості, а рядовим водіям доведеться частіше проходити перекваліфікацію. Таким чином, держава планує посилити контроль за дорожньою ситуацією і знизити кількість ДТП. Як показує європейська практика, що такі методи реально працюють.

Якщо це новий автомобіль, то він повинен буде проходити то після 4 років після покупки. А якщо це авто вже старе, то кожні два роки.

Цей закон українцям варто очікувати в 2022 році, коли остаточно закінчиться оформлення його законодавчої бази.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні почалося подорожчання громадського транспорту, до чого слід бути готовим.

Також писали, що умільці показали, яке місце можна зробити своїми руками.

Нагадаємо, що водіям розповіли про нові штрафи.