В уряді вводять новий спосіб перерахунку вартості тепла, холодної та гарячої води

В українському уряді створили механізм, мета якого-поліпшення якості одержуваних українцями комунальних послуг, тому тепер перерахунок вартості неякісних наданих комунальних послуг буде проходити за новим алгоритмом. Про це йдеться в проекті постанова Кабінету Міністрів "Про затвердження Порядку здійснення перерахунку вартості комунальних послуг за період їх не надання, надання не в повному обсязі або неналежної якості".

Даний проект передбачає введення нового механізму перерахунку вартості опалення, холодної та гарячої води. Крім цього, в документі позначаються кількісні та якісні характеристики різних послуг, за якими можна оцінювати, наскільки якісні послуги отримують українці.

Крім усього іншого, в законопроекті змінюється процес перерахунку вартості ЖКП в залежності від складеного договору та особливості нарахування плати за послуги. Наприклад, якщо надана послуга була не якісною, то її вартість буде перерахована постачальником на підставі акта-претензії.

Якщо акт надійде від одного з жителів багатоквартирного будинку, то вартість послуги буде перераховуватися для всіх мешканців будинку, при цьому не має значення, якщо у жителів борги по ЖКП.

Нарешті, останнім значущим нововведенням даного документа є зміни, які додадуть до Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами. Йдеться про те, що постачальникам комунальних послуг, які не надають послуги, будуть призначені нові штрафи.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні почала підвищуватися вартість проїзду в громадському транспорті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, наскільки може подорожчати тариф на газ.

Також "Hyser" писав, що у теплокомуненерго заявили, що новий опалювальний сезон знаходиться під загрозою.