Понеділок, 24 травня, у більшості областей України затьмарив дощ. У деяких регіонах до того ж "вирував" сильний поривчастий вітер. Як прогнозують синоптики, такою "примхливою" погода буде весь тиждень. Але будуть і ті області, які негода не торкнеться.

Як повідомляють фахівці з Укргідрометцентру, на цьому тижні дощі, місцями з грозами будуть панувати на заході, північному заході та півночі країни.

Так у вівторок, 25 травня, дощі та грози очікуються у Закарпатській, Львівській, Волинській, Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. Ніччю і ранком місцями туман. Вітер південно-східний 7-12 м/с, во час гроза порив 15-20 м/с .

На решті території країни сухо, мінлива хмарність. Середня температура повітря Україною +21... +24 градусів.

Прогноз погоди на 25 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

В середу, 26 травня, у Волинській та Львівській областях дощі тимчасово припиняться. Водночас вони прийдуть на територію Вінницької, Житомирської, Київської, Чернігівської та Сумської області.

Температура повітря буде в межах +21... +25 градусів. Ніччю і вранці місцями туман. Вітер північний 5-10 м/с.

Прогноз погоди на 26 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

У четвер, 27 травня, дощі з грозами повернутися на Львівщину, а також у Волинську область. У західних, північно-західних, північних і центральних областях стовпчики термометрів покажуть +20... +25 градусів.

А ось в південних і східних регіонах температура повітря підніметься до +27... +28 градусів.

Прогноз погоди на 27 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

В п'ятницю, 28 травня, на заході хоч і будуть лити дощі, але вже без гроз. А ось у Вінницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Одеській областях очікуються дощі з грозами.

При цьому в західних регіонах стовпчики термометрів опустяться до +17... +20 градусів. У північно-західних і північних областях температура повітря +20... +23 градусів. В Одеській області також +21... +23 градуси. На решті території країни від +23 до +28 градусів.

Прогноз погоди на 28 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

Раніше "Нyser" писав про те, що в Астрахані пройшла потужна пилова буря.

Також наш портал повідомляв, у Червонограді зливи затопили вулиці та будинки.

Нагадуємо, на Мелітополь "напала" негода, випав град розміром з вареник.