Киян попередили про те, що тариф на проїзд у метро скоро кардинально зміниться.

Так, про підвищення вартості метро в Києві говорять давно. Так як останнім часом підприємство працює собі в збиток. Але жителям міста пообіцяли, що підвищення вартості буде лояльним. Адже багато хто був незгодний з таким станом справ. Як правило, після підвищення вартості на метро, трамвай і тролейбус починає зростати і вартість на автобуси.

Про це розповіла заступник начальника КП "Київський метрополітен" Наталка Макогон в ефір телеканалу "Київ".

Вона зазначила, що вартість проїзду в метро зараз є збитковою, так як собівартість однієї поїздки становить вже більше 20 гривень. Остаточний тариф у столичному метрополітені ще не затвердили, але пообіцяли зробити його компромісним.

Профільний департамент з транспорту міста Києва вже отримав всі необхідні документи для оформлення нової вартості на перевезення. Тепер фахівці будуть детально вивчати це питання, щоб точно встановити, яка вартість буде оптимальною. Для цього буде вивчатися безліч матеріалу.

"Я думаю, що люди з розумінням поставляться до нового тарифу на проїзд, оскільки зараз вибудовується варіант, розрахований на реальні можливості киян", - сказала заступник керівника метрополітену.

Крім того в майбутньому буде переглянута політика на проїзні квитки в цілому. Якщо людина відразу буде купувати собі квиток на місяць і більше, то для нього буде діяти певна знижка. Таким чином сам проїзд для нього буде трохи дешевше. Таке практикується в багатьох розвинених європейських країнах. В Україні теж це може отримати актуальність.

Раніше Hyser писав про те, що у Києві сталася трагічна ДТП з вантажівкою.

Також писали, що біля станції метро в Києві сталася НП, вогонь охопив заклад громадського харчування.

Нагадаємо, що у Києві сталася НП з бензовозом, постраждала дитина.