У Міністерстві соціальної політики анонсували кілька підвищень виплат українським пенсіонерам

У 2021 році українським пенсіонерам ще кілька разів перерахують пенсії. Так, в Мінсоцполітики планують завершити індексацію і переглянути виплати у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму. Кому, коли і на скільки підвищать виплати йдеться в повідомленні пресслужби міністерства в Facebook.

Глава Мінсоцполітики Марина Лазебна заявила, що в липні відбудеться два підвищення виплат. Перше підвищення відбудеться у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму. Міністр зазначила, що під час березневої індексації пенсій були проаналізовані списки громадян, які не підпадають під індексацію. Таких в країні виявилося близько 500 тисяч осіб. Тому друге підвищення пройде в липні саме для цієї категорії громадян (ті, кому пенсії були призначені у 2019-2020 роках).

Марина Лазебна завила, що пенсійні виплати цієї категорії українців стануть більше на 100 гривень. Також у жовтні планується перегляд виплат для пенсіонерів старше 75 років. Доплати для цієї категорії пенсіонерів можуть скласти 400 гривень.

До слова, з 1 вересня поточного року українських пенсіонерів чекає серйозне нововведення. Більшості громадян, яким пенсії доставляє "Укрпошта" доведеться перейти на банківські картки. Доставка виплат буде і далі здійснюватися, але тільки окремим громадянам і вже не"Укрпоштою". Відзначається, що привозити пенсії за місцем проживання будуть пенсіонерам з інвалідністю, які не можуть дістатися до найближчого банкомату і людям старше 80 років. Також в уряді зазначили, що доставка буде здійснюватися для тих людей, які живу в населених пунктах, де відсутні відділення банків або банкомати.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Мінсоцполітики готують позапланове підвищення пенсій.

Також наш портал інформував, що українських пенсіонерів порадували новацією щодо виплат.

Нагадаємо, що українських пенсіонерів чекають нові надбавки до пенсій.