В Україні нормалізувалася епідеміологічна ситуація

Україна успішно вийшла з третьої хвилі пандемії коронавірусної інфекції. Області одна за одною почали залишати "червоні" і "помаранчеві" зони карантину. Станом на вівторок, 25 травня всі регіони знаходиться в жовтій зоні. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

Останнім регіоном, яка покинула "помаранчеву" і перейшла в "жовту" зону карантину стала Донецька область. За даними МОЗ там нормалізувався показник відсотка від епідемічного порогу, який тепер становить 94,4%. Ще днем раніше цей показник становив 108,5% при нормі 100%.

Таким чином Україна стала повністю "жовтою", що свідчить про те, що в жодному регіоні не підвищений хоч один показник по коронавірусу. Варто відзначити, що п'ять областей частково готові перейти в "зелену" зону карантину.

Дані МОЗ. Фото: moz.gov.ua
Дані МОЗ. Фото: moz.gov.ua

Напередодні глава уряду Денис Шмигаль заявив, що деякі регіони незабаром можуть потрапити в "зелену" карантинну зону. При цьому повністю стати "зеленою" країна зможе тільки в тому випадку, якщо як мінімум в 13 регіонах захворюваність на грип та ГРВІ буде нижче 50% епідемічного порогу, а коефіцієнт виявлення випадків інфікування - менше 5%.

До слова, у вівторок 25 травня в Україні зафіксовано 2 608 нових випадків інфікування коронавірусною інфекцією. Всього за добу захворіли 76 медиків і 129 дітей. Також за даними МОЗ 854 потребували госпіталізації. За добу 17 504 осіб змогли побороти недугу, а 249 осіб - померли. Лідером за кількістю нових випадків зараження став Київ з показником в 402 людини. На другому і третьому місці Львівська і Запорізька області - 214 і 206 нових випадків відповідно.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі прогнозують нову хвилю коронавірусу в Україні.

Також наш портал інформував, що у МОЗ назвали області, які готові перейти в "зелену" зону карантину.

Нагадаємо, що ВООЗ попереджає про новий вірус, який буде більш заразним, ніж коронавірус.