Дружина президента України Володимира Зеленського Олена Зеленська разом з відомим українським кухарем, переможцем шоу "МастерШеф 5" Євгеном Клопотенко взяли участь у ранковій телепередачі, під час якої приготували смачні та корисні страви для школярів.

Попри те, що перша леді готує вдома рідко, в студії вона приготувала два салати, які з нового навчального року з'являться в шкільному меню. Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з 1+1".

Олена Зеленська та Євген Клопотенко готують для школярів. Фото: instagram.com/olenazelenska_official/

Відомо, що меню для школярів хочуть зробити більш здоровим, прибравши звідти всі напівфабрикати та шкідливі солодощі. Для українських учнів готуватимуть корисні сирники, шпундру (запечену свинину, яка тушкується з маринованим буряком), гамула (стародавній український десерт з яблуками), мінестроне, вареники, морквяний салат, булгур, йогурт, банан та інші, більш здорові продукти.

Хліба стане менше, цукру теж. Ковбасу, сосиски, консерви та смажену їжу з меню прибрали. Крім того, в меню повинні з'явитися безглютенові страви, страви для тих, у кого алергія на молоко.

Варто відзначити, що в меню додавати покрокові рецепт і технічну карту, що значно полегшить роботу співробітників шкільний столовий.

Олена Зеленська та Євген Клопотенко готують для школярів. Фото: instagram.com/olenazelenska_official/

Олена Зеленська в студії готувала два салати. Один з твердого сиру, вареного яйця, сирої моркви, зеленої цибулі, куркуми та сметани. Другий з синьої та білої капусти, соусу "вінегрет", соняшникової олії, лимонного соку і солодкої гірчиці.

Євген Клопотенко займався пирогом з сочевицею і картоплею.

Олена Зеленська поділилася своїми враженнями в особистому мікроблозі в Instagram. Для неї це був перший досвід участі в зйомках ранкової телепередачі.

Вона зазначила, що приготовані страви вийшли дуже смачними та безсумнівно повинні сподобатися школярам. Також за словами першої леді зустріч в студії була дуже теплою.

"Це було швидко і смачно. Смачно має бути й школярам з 1 вересня. А літні канікули — це хороша можливість переглянути культуру харчування вдома. Від нас, батьків, залежить здоров'я і добробут наших дітей", — зазначила Олена Зеленська.

Раніше "Нyser" писав про те, що Олена Зеленська різко відповіла журналістам про продаж фільмів студією "Квартал 95" Росії.

Також наш портал повідомляв, Зеленський з дружиною потрапили в конфуз через взуття.

Нагадуємо, Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою Зеленською відвідали виставку українського художника Івана Марчука.