Українським водіям знову нагадали про те, що при порушенні ПДР вони не отримуватимуть паперовий варіант вже сплаченої постанови, як це було раніше. Зате з'явилося кілька нових опцій, які дозволять водієві-порушнику миттєво оплачувати штраф.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров. Пише пресслужба МВС.

Зазначається, що завдяки розробленому додатку "Штрафи ПДР", власник авто може налаштувати інформування про зафіксовані правопорушення або перевірити їх наявність. Крім цього, з'явилася нова опція, завдяки якій в додатку можна миттєво оплатити постанову про адміністративне порушення за допомогою Apple Pay.

"В iOS-додатку "Штрафи ПДР" і Telegram-боті @ShtrafyPDR інтегрована можливість оплати за допомогою Apple Pay. Сплата штрафів стала ще зручнішою! Крім моніторингу винесених постанов за порушення правил ПДР та їх сплати, додаток на Android і iOS містить актуальну карту розміщення камер фіксації перевищення швидкості", — сказав заступник міністра.

Крім цього, Сергій Гончаров нагадав, що якщо оплата штрафу була здійснена протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови, то при сплаті надається знижка 50%.

Крім того, додаток "штрафи ПДР" буде корисним тим водіям, які не є власниками транспортного засобу.

Серед іншого зазначається, що прийнятий Закон №1438-IX "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов" регулює процедуру примусового виконання рішень щодо іноземців або осіб без громадянства, які ввезли транспортний засіб з іноземною реєстрацією на територію України.

Зокрема, у разі несплати штрафу протягом 30 днів з дня набрання законної сили адмінпостановленням, воно підлягає примусовому виконанню.

Раніше "Нyser" писав про те, що українцям дали можливість змінювати водійське посвідчення в режимі онлайн.

Також наш портал повідомляв, з 1 червня в Україні починають діяти щорічні сезонні обмеження для великовантажів.

Нагадуємо, в Україні частково скасували розсилку "листів щастя".