Українські пенсіонери можуть видихнути з полегшенням. До вересня не потрібно буде всім обов'язково переходити на банківські картки. Перехід буде правом, а не обов'язком. Люди самі зможуть вирішувати отримувати пенсійні гроші готівкою або на карту.

Таке рішення прийняв Кабінет Міністрів України, тим самим, скасувавши попередню свою березневу постанову, що стосується переведення пенсій та інших соціальних виплат на банківські картки до вересня 2021 року.

Про те, що пенсіонери не зобов'язані заводити банківську карту повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ході засідання уряду в середу, 26 травня. Він підкреслив, що доставлення пенсії не повинно завдавати громадянам дискомфорт.

Варто відзначити, що пенсіонеру у віці, який ніколи не користувався банківськими картами, дійсно буде дуже складно розібратися як розплатитися правильно, скільки йому виплатили та скільки він вже витратив.

"Ще одне важливе питання соціальної сфери - це доставка пенсій. Як я й обіцяв, така доставка повинна відбуватися максимально комфортно для людей. Перехід на отримання пенсій з готівкової в карткову форму повинен відбуватися поступово, реалізовуватися як право людей, а не обов'язок", — підкреслив глава уряду.

За його словами, найближчим часом уряд закріпить положення у відповідній постанові. Водночас текст проєкту постанови поки не оприлюднений, тому деталі рішення невідомі.

Варто також зазначити, що Пенсійний фонд України підготував проєкт Порядку проведення конкурсу з відбору організацій, що здійснюють виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України.

Згідно з проєктом, до участі в конкурсі допускаються оператори поштового зв'язку, які здійснюють господарську діяльність у сфері надання послуг поштового зв'язку протягом не менше п'яти років.

До проведення даного конкурсу пенсії як і раніше буде доставляти "Укрпошта".

Раніше Денис Шмигаль повідомляв, що Пенсійний фонд і "Укрпошта" спільно працюють над тим, як поліпшити якість послуг для пенсіонерів.

Раніше "Нyser" писав про те, що Пенсійний фонд почав призначати пенсії по-новому.

Також наш портал повідомляв, розмір соціальних допомог в Україні за останній рік відчутно зріс.

Нагадуємо, у Міністерстві соціальної політики анонсували кілька підвищень виплат українським пенсіонерам.