Громадяни України, які продають свій автомобіль, можуть закріпити за собою номерний знак нового зразка.

Пресслужба Головного сервісного центру МВС на сторінці в Facebook пояснила українцям, як це можна зробити.

Відзначається, що це зробити дуже легко: необхідно прийти в сервісний центр МВС і написати відповідну заяву. Однак, варто враховувати, що дана послуга платна - її вартість становить 3,60 гривень за добу або 1314 гривень за рік.

Перезакріпити свій автономер на наступну машину можна, якщо він відповідає державному зразку. Водночас там зазначили, що передати при продажу автомобіля свій номерний знак іншій особі неможливо. Навіть якщо це ваш родич.

Крім цього, пресслужба Головного сервісного центру МВС уточнила, що переміщення номерних знаків, що знаходяться на зберіганні, між сервісними центрами МВС не передбачено.

Також звернули увагу на те, що якщо вчасно не оплатити зберігання номерного знака, то його утилізують.

Додамо, нерідко бувають випадки, коли водії втрачають свої номерні знаки або ж їх просто крадуть. В такому випадку слід обов'язково зателефонувати в поліцію і повідомити про втрату/крадіжку.

Після потрібно звернутися в Сервісний центр, оплатити квитанції на нові номери та нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (тех.паспорт). Це означає, що у вас буде новий номер, в базу Сервісного центру вносять старі номери як загублені.

Як пише "Інформатор", українським законом не заборонено робити дублікати свого номерного знака. Є приватні фірми, які отримали ліцензії на виготовлення дублікатів номерних знаків. При цьому вам не потрібно звертатися в сервісний центр і міняти всі документи на автомобіль разом із заміною номерного знака.

Однак, варто знати, що дублікат держномерів допустимо за законом тільки в разі втрати одного знака. Якщо ж відсутні обидва номери, потрібно звертатися в сервісний центр для повної заміни номерів і тех. паспорта.

Раніше "Нyser" писав про те, що українцям дали можливість змінювати водійське посвідчення в режимі онлайн.

Також наш портал повідомляв, з 1 червня в Україні починають діяти щорічні сезонні обмеження для великовантажів.

Нагадуємо, в Україні частково скасували розсилку "листів щастя".