Попри те, що на сході України діє режим припинення вогню, бойовики на Донбасі продовжують регулярно обстрілювати позиції українських військових, використовуючи зброю заборонену Мінськими угодами. Цим глибоко стурбовані в НАТО.

Північноатлантичний альянс висловив підтримку територіальної цілісності України. Про це повідомляє пресслужба НАТО.

Відзначається, що в четвер, 27 травня, пройшла зустріч заступника генерального секретаря Альянсу Мірча Джоане з віцепрем'єр-міністром, міністром з питань реінтеграції України Олексієм Резніковим.

Чиновники обговорювали питання євроатлантичної інтеграції України та ситуації з безпекою країни. Мірча Джоане заявив, що вкрай стурбований порушенням режиму вогню на Донбасі.

"На зустрічі пан Джоане висловив глибоку стурбованість союзників з приводу порушень режиму припинення вогню і використання важкої зброї підтримуваними Росією бойовиками на Донбасі. Він також висловив тверду підтримку союзниками суверенітету і територіальної цілісності України", — повідомили в НАТО.

Також заступник генсека НАТО закликав Україну зосередитися на системних реформах для євроатлантичної інтеграції. Крім цього Джоане висловив сподівання, на проведення найближчим часом засідання Комісії НАТО-Україна. Він підтвердив зацікавленість Альянсу в подальшому розвитку відносин з Україною, яку розглядає в якості свого важливого партнера.

У свою чергу Олексій Резніков відзначив високу динаміку політичного діалогу між Україною і НАТО, яка покликана сприяти переходу партнерських відносин на новий рівень.

Міністр зазначив, що на шляху євроатлантичної інтеграції Київ залишається відданим структурним реформам, модернізації сектору безпеки й оборони, зміцненню верховенства права і "викоріненню" корупції.

Раніше "Нyser" писав про те, що Зеленський назвав кількість російських військ біля кордонів з Україною.

Також наш портал повідомляв, у мережі показали, як проходили навчання артилерійських підрозділів ЗСУ біля кордону з окупованим Кримом.

Нагадуємо, експерти розповіли, що буде з Україною в разі вторгнення Росії.