У розслідуванні Nexta розповіли, на чому заробляє син Лукашенко.

Журналісти продовжують розкривати подробиці життя невизнаного президента Білорусі та його сім'ї Олександра Лукашенка. Чергове розслідування опублікувало видання NEXTA. У ньому в другій частині розповідає про те, як заробляє і організовує контрабанду син Лукашенко Віктор.

Старший син "бацьки", як стверджують розслідувачі, є монополістом на ринку зв'язку — його фірма надає 4G і 5g. також він займається бізнесом, пов'язаним з постачанням через Білорусь квітів з Нідерландів, ввезення яких п'ять років тому обмежила Росія.

Крім того Віктор Лукошенко займає і іншими напрямками так званого "бізнесу". Наприклад, через його компанію здійснюються поставки їх Європи груш. Журналістам вдалося порахувати, що на товарах, які транспортуються як контрабанда, синові Лукашенка вдалося заробити близько 300 мільйонів доларів. Але багато хто вважає, що суми там набагато більше. В даному випадку мова може йти про мільярди доларів.

Також у розслідуванні згадується і про контрабанду сигарет до Європи - у схемі замішані близькі до Лукашенка люди.

Що стосується першої частини фільму, то в ньому розповідається про те, що хоч Лукашенко в офіційних документах і відображає, що в його власності не так багато нерухомого майна, але насправді все далеко не так.

Насправді він володіє щонайменше 18 шикарними особняками, площа яких обчислюється сотнями метрів. Перлиною серед них є Палац Незалежності в Мінську. Але сам Лукашенко не любить про це поширюватися. Але це журналістське розслідування допомогло пролити світло на багато сфер життя Олександра Лукошенка.

Раніше Hyser писав про те, що Лукошенко знову оскандалився своїми висловлюваннями щодо України.

Також писали, що генерал попередив про серйозну загрозу вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що Лукошенко висловився після скандалу із захопленням літака.