У Києві сьогодні розпочав свою роботу масовий центр вакцинації.

В Україні триває вакцинація людей. Було прийнято рішення відкрити спеціальні масові центри вакцинації в трьох містах-Києві, Львові та Одесі. Це пілотний проект, який повинен показати наскільки такі центри будуть рентабельні. Сьогодні свою роботу розпочав центр вакцинації в Києві. На щеплення могли потрапити люди, які записалися на неї через додаток "дія". При цьому наголошується, що перевага все ж віддається людям похилого віку.

Напередодні обдзвонили 8000 осіб, які зареєструвалися на вакцинацію через додаток. Погодилися прийти в перший день на щеплення 560 осіб.

У Центрі працює 16 бригад, кожна з яких має 100 флаконів вакцини CoronaVac (один флакон – одна доза). Тобто можуть прищеплювати 1600 осіб у суботу, стільки ж – у неділю.

Також центри вакцинації відкрилися у Львові на стадіоні "Арена Львів" та в Одесі на стадіоні Національного університету "Одеська юридична академія".

Поки незрозуміло, який дасть результат такі центри вакцинації. Але стає зрозуміло, що люди погоджуються приходити на вакцинацію. Тому що коронавірус продовжує поширюватися серед населення і далі забирає життя людей.

Як раніше заявив новий міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, що в Україну до кінця червня планують завезти більше 1 мільйона доз вакцин

Це допоможе збільшити темпи вакцинації і незабаром побороти хворобу. Адже в світі все частіше стали з'являтися мутації цього вірусу, які швидше передаються і мають набагато серйозніше наслідки для організму. Тому не варто порушувати правил карантину, адже це небезпечно для здоров'я людини.

Раніше Hyser писав про те, що експерти розповіли, як буде проходити вакцинація в Україні.

Також писали, що в Україні буде пом'якшено карантин, що потрібно про це всім знати.

Нагадаємо, що в Україні в багатьох регіонах пом'якшили вимоги до карантинних обмежень.