Синоптики розповіли, якиї погоди варто очікувати від цього літа.

Цього року погода не радує українців високими температурами. У травні було дуже багато опадів, які торкнулися практично всіх регіонів без винятку. Але літо теж в цьому році не буде сильно жарким, як це було в минулому році. Тому на сильно теплі деньки навіть не варто розраховувати.

Про це розповіла завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

"Літо буде досить теплим. Температури повітря будуть приблизно такі ж, які спостерігалися протягом останніх 20 років. Протягом літа будуть переважати антициклональні погодні умови, відповідно це може викликати дефіцит опадів на території України, особливо в східних областях", - повідомила вона.

Також Експерт розповів про те, що періодично атмосферні циклони будуть переміщатися по всій території України і як результат це призведе до постійних злив, Грозів і шквалів. Тому в цьому році літо буде досить дощовим.

"У нас відзначається тенденція, коли зростає тривалість бездощового періоду, а потім коли проходять опади, вони мають дуже інтенсивний характер", - резюмувала Балабух.

Такі ситуації можуть призводити до того, що річки можуть виходити зі своїх берегів і люди будуть страждати від потоплень. Це може завдати шкоди тим населеним пунктам, які розташовані біля води.

Тому українцям варто підготуватися до того, що погода буде сирою, а також може завдати великої шкоди будовам і врожаю. Так як сильні дощі рослинам теж не йдуть на користь і в деяких випадках навіть гірше, ніж сильна спека і посуха. Але поки аграрії ніяк не коментували цього.

Раніше Hyser писав про те, що синоптики розповіли, якої погоди варто очікувати найближчими днями.

Також писали, що експерт розповіла, який сюрприз приготувала погода для українців.

Нагадаємо, що в Україні можуть початися "тропічні ночі".