Коли поліція повідомляє про чергове загоряння транспортного засобу або ж про аварію за участю пасажирського автобуса, то перше, що спадає на думку, що це був нелегальний перевізник, а транспортний засіб давно треба було б списати через технічну несправність і вік. Проте, як показує практика, неприємність на дорозі може трапитись і з автобусом, стан якого перед рейсом ретельно перевірявся, а за кермом сидів здоровий та досвідчений водій.

Так, на світанку 16 травня на Львівщині вщент згорів автобус, який перевозив українців з Польщі. В автобусі перебували 20 пасажирів та два водії. За інформацією Департаменту цивільного захисту населення Львівської ОДА, автобус Mersedes Irizar здійснював рейс за маршрутом "Вроцлав-Стебник".

Про всі обставини надзвичайної події вже повідомили у Головному управлінні ДСНС у Львівській області. Так, о 05:10 на автодорозі М-06 Київ-Чоп біля села Розвадів, що у Стрийському районі aвтoбyс з пaсaжирaми загорівся просто пiд чaс рyхy.

"Поліція, яка їхала позаду автобуса, побачила задимлення і зупинила транспорт. На щастя ніхто не постраждав", – повідомив на своїй сторінці у ФБ депутат ЛМР Ігор Зінкевич, який оприлюднив фото з місця події.

За попередньою інформацією загорівся моторний відсік, звідки вогонь розповсюдився на крісла.

"Ніхто з 20 пасажирів не травмувався. Водії всіх евакуювали. Все зроблено по інструкції", - прокоментували ситуацію патрульні.

На місце події викликали рятувальників 19-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Миколаїв та 11-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Новий Розділ. Відомо, що повідомлення про пожежу надійшло дл Служби порятунку "101" о 05:10, пожежу було локалізовано о 05:25 год та повністю ліквідовано о 05:36 год, залучивши дві пожежні машини та дев’ятьох фахівців особового складу.

Унаслідок пожежі знищені та пошкоджені моторний відсік автобуса, 51 крісло, обшивка салону на площі 36 м2.

Обставини події та причина виникнення пожежі встановлюються.

Раніше Hyser писав, що на Хмельниччині поліція з'ясовує обставини ДТП із загиблими за участю трьох транспортних засобів.

Також наш портал повідомляв, що на Луганщині п'яний водій зніс чотирьох підлітків.

Нагадуємо, що у Києві таксист спричинив серйозну ДТП.