У автолюбителів з'явилася можливість оцінити перші фото Lada Niva 2024.

Нове покоління бюджетного позашляховика Lada Niva представлять в кінці 2023 року. Судячи з усього, до тих пір більшість даних про це авто буде засекречено, але все-таки щось відомо про нього вже зараз. Про це пише "АвтоЦентр".

у мережі з'явилося фото новітньої Lada Niva-2024

Виробник стверджував, що нова Lada Niva 2024 буде створена на основі 4x4 Vision, яку випустили влітку 2018 року. Однак, як показав час, насправді авто зовні буде більше нагадувати Renault Duster.

Втім, це не дивно з урахуванням того, що Niva побудують на платформі CMF-B. Проте, судячи з представлених фото, новинка не буде точною копією згаданого кросовера. Єдине, нова модель успадкує схожий кузов, при цьому зберігши фірмові риси, які дозволять їй залишитися впізнаваною.


На автомобільному ринку Niva з'явиться тільки в п'ятидверному виконанні, але буде представлена в двох модифікаціях – міському і позашляховому. За попередніми даними, довжина позашляховика складе 4280 мм, а колісна база – 2600 мм.

Силова установка і інші технічні характеристики авто безумовно порадують. Зокрема, авто оснастили такою ж системою повного приводу, як у Duster, а також 1,6-літровим "атмосферником" потужністю 114 к. с. , який стане базовим.

Разом з тим буде доступна версія з 1,3-літровим турбодвигуном. Обидва мотора будуть пов'язані з "механікою" і варіатором. У салоні ж порадує новий сенсорний монітор, широкий перелік електронних асистентів і систем допомоги водієві.

Раніше "Hyser" писав про те, що умільці зачарували розкішним "Запорожцем" від ЗАЗ.

Також наш портал повідомляв, що у Німеччині продають унікальну радянську "Ниву".

Нагадуємо, що у мережі показали ГАЗ" українець "на базі"Москвича".