Український уряд має намір скоротити розрив між зарплатами українців

На сьогоднішній день велика частина українців, які працюють на звичайних місцях роботи, незадоволені рівнем своєї заробітна платня, в той час як у топ-менеджерів підприємств зарплати досить високі. У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розробляють проект, який зрівняє зарплати звичайних працівників і топ-менеджерів, а також зарплати чоловіків і жінок. Про це повідомляє офіційний портал Федерації профспілок.

Так, 19 травня пройшов круглий стіл, на якому були присутні представники різних сторін діалогу, науково-дослідних установ та міжнародних організацій. На цій події окрему увагу було приділено явищу нерівності оплати в Україні.

За підсумками засідання було встановлено, що держава зобов'язана виправити кілька проблем, таких як низький рівень мінімальної заробітної плати, занадто низький розмір оплати праці працівника першого тарифного розряду ЄТС і низькі зарплати на посадах, в основному обираних жінками, а також серйозна різниця між зарплатами топ-менеджменту і звичайних працівників.

Крім цього, безпосередньо у Федерації профспілок запропонували законопроект" про рівну винагороду за рівноцінну працю, "який буде розроблятися відповідно до ратифікації Конвенції Міжнародної організації праці № 100" про рівну винагороду чоловіків і жінок за працю рівної цінності " і в рамках виконання Плану заходів з реалізації зобов'язань уряду.

Таким чином, вже скоро Мінекономіки представить розроблені законопроекти, які будуть задовольняти наміри засідателів круглого столу.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що незабаром українцям перерахують пенсійні виплати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Зеленський висловився щодо зарплат українців.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, як змінилися заробітні плати українців За останній час.