У мережі показали рідкісну "Волгу" в кузові універсал, яка вирушила на експорт

"Волга", мабуть, один з найбільш культових автомобілів радянського виробництва, проте окремої згадки в цьому модельному ряду стоїть "Волга" в кузові універсал під індексом ГАЗ-22бе. У Радянському Союзі цей автомобіль використовувався як повноцінна машина швидкої допомоги, і, більш того, він навіть поставлявся за кордон. Про долю однієї з таких машин розповів користувач Instagram "retro_garage_97".

Так, варто відзначити, що "Волга"-універсал — в принципі рідкісна в наші дні машина, екземпляри якої, тим не менш, можна виявити навіть за кордоном. Експортувався ГАЗ - 22бе з заточуванням під те ж призначення, що і в СРСР, в якості санітарного автомобіля. Машина, відображена на фотографії, в почали свого шляху вирушила на службу до Фінляндії.

"Відслуживши" там досить тривалий час, будучи, мабуть, замінений більш пристосованими під потреби медиків автомобілем, Універсал відправили в іншу службу порятунку — сільську пожежну бригаду. Там автомобіль використовувався для того, щоб перевозити рятувальників. В кінцевому рахунку "Волгу" списали і пожежники, після чого вона вирушила на стоянку в гараж, де простояла протягом 10 років.

Після виявлення автомобіля, його викупили естонські автолюбителі, які поставили собі за мету її відновити до оригінального стану. Зараз же ця машина нерідко з'являється на прибалтійських автомобільних ретро-зльотах.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українських автолюбителів утворили новиною про появу нового автомобільного бренду в нашій країні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі з'явилися фотографії нового позашляховика LADA Niva 2024.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали гарний відреставрований "Запорожець" ЗАЗ-966.