Експерти розповіли про те, що у світі може з'явитися набагато небезпечніший вірус ніж ковід.

Експерти говорять про те, що ковід може виявитися не найнебезпечнішим вірусом на планеті. Тому людству поки дуже рано розслаблятися. Таку інформацію підтверджують і експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я.

За словами глави Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедроса Гебреисуса людству доведеться зіткнутися з новою пандемією.

"Не раз світ зіткнувся із загрозою пандемії. Згідно з еволюційними оцінками, з'явиться новий вірус, який потенційно буде ще більш заразним і більш смертоносним, ніж нинішній вірус", — заявив генеральний директор ВООЗ.

У цій ситуації провідним країнам світу проявляти солідарність і обмінюватися новими технологія і досягнення в галузі науки. Тільки так можна буде побороти і ковід і новий вірус, який прийде на планету. Якщо цього не робити, то навіть складно уявити, до чого це все може привести. Так як до цього дня кількість заражених людей ковид продовжує зростати.

А світ не може прийти до тями після карантину. Багато галузей економіки сильно постраждали. У людей став спостерігатися постковидний синдром, який може тривати до півроку. Багато експертів відзначають і погіршення психологічного здоров'я багатьох людей. Це позначається на їх соціального життя і трудової діяльності.

Тому пережити новий вірус буде ще складніше, так як наслідки від ковід ще довго будуть про себе нагадувати. Це неможливо все виправити за пару років. До того ж багато країн тільки почали масову вакцинацію. Самих препаратів бракує і їх ефективність не 100%. Люди продовжують хворіти і вмирати далі.

Раніше Hyser писав про те, що українські лікарі попереджають про нову хвилю небезпечного коронавірусу.

Також писали, як в Україні проходитимуть випускні в умовах карантинних обмежень.

Нагадаємо, що в Україні були оновлені зони карантину, список.