Метеорологи пообіцяли справжнє літнє тепло у столиці вже в травні.

Повідомляється, що у Києві вже відбувся перехід на літній температурний режим, тому фахівці встигли навіть прорахувати скільки цього року тривала весна. Цим питанням зайнялися співробітники Центральної географічної обсерваторії імені Бориса Срезневського, пише "Апостроф".

Синоптики розповіли про погодну аномалію в Україні, фото: Вести

Згідно з їхніми даними, в Києві став спостерігатися перехід середньодобової температури повітря від +15,0 ° С у бік її підвищення з 14 травня, який і став передвісником метеорологічного літа.

При цьому метеорологічна весна за температурними показниками почалася 13 березня і тривала 62 дні. Таким чином, цього року вона виявилася майже на тиждень коротшою за кліматичну норму.

А ось метеорологічне літо прийшло до Києва на 3 дні пізніше середніх багаторічних показників. Тобто раніше за 141 рік спостережень воно почалося в 1996 році - 22 квітня, а пізніше, в 1990 і 2001 роках - 7 червня.


Незважаючи на все вищесказане, синоптики ж обіцяють крім тепла в Україні і багато опадів в кінці травня. Подібне погіршення погодних умов може призвести до того, що в кінці травня - початку червня температура повітря не підніметься вище +12...+14 градусів.

Варто відзначити, що велика частина опадів у вигляді дощів прогнозується на заході і півночі країни. У цій місцевості термометри покажуть приблизно +12...+13 градусів в період з 30 травня по 2 червня, а ось на сході і півдні в той самий час буде зберігатися до +17 градусів.

Раніше "Hyser" писав про те, що синоптики розповіли про спекотне літо.