В Україні частково скасували розсилку "листів щастя"

З неділі, 23 травня в Україні почав діяти закон № 1438-іх "Про внесення змін до Кодексу України Про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов", яким передбачено часткове скасування розсилки "листів щастя". Про це інформує портал "Голос України".

Велика частина водіїв у разі порушення оплачують штрафи через Особистий кабінет або інші сервіси в перші 10 днів, так як в цей період діє знижка 50%. Але навіть після оплати штрафу їм відправлялася Постанова, в якій не вказувалася інформація про оплату штрафу. У зв'язку з цим виникала якась плутанина і нерідко водії повторно оплачували один і той же штраф.

У "мінусі" через таку ситуацію була і держава, оскільки витрачалися гроші на відправку вже оплачених постанов. Тому було прийнято рішення скасувати відправку так званих "листів щастя". Тепер у разі сплати штрафу в 10-денний період постанови на пошту приходити не будуть. Таке нововведення полегшить життя як водіям, так і державі.

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков нещодавно попереджав про ці зміни, зазначивши, що близько 90% водіїв сплачують штраф не чекаючи постанов. Часткове скасування розсилки "листів щастя" дозволить щомісяця заощадити близько 6 мільйонів гривень з держбюджету.

Нагадаємо, що в Україні набув чинності закон, який передбачає істотне зниження штрафів за нерозмитнений автомобіль. Так, якщо водій не встиг розмитнити транспортний засіб, то замість 170 тисяч гривень доведеться заплатити всього 8,5 тисячі гривень штрафу.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Кабінеті Міністрів попередили українських водіїв про введення обов'язкового техогляду.

Також наш портал інформував, що популярні АЗС України раптово припинили продаж палива.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський підписав важливий закон, який очікували багато українських водіїв.