Українцям розповіли про нові правила в проведенні вакцинації від коронавірусу.

Найближчим часом мають запрацювати центри вакцинації від COVID-19 у Києві, Одесі та Львові. Уточнюється, що на щеплення туди будуть викликати по телефону, а вибрати самостійно вакцину для щеплення буде не можна. Відповідною інформацією з цього приводу поділилося Міністерство охорони здоров'я у своєму Facebook, пише "РБК-Україна".

Стало відомо, як проходитиме вакцинація в Україні, фото: YouTube

Крім того, можливість зробити щеплення в таких центрах отримають тільки ті громадяни України, які запишуться в лист очікування вакцинації від коронавірусу в додатку "Дія". Також варто відзначити, що в першу чергу вакцина буде надаватися літнім людям.

У відомстві добавили, що на вакцинацію обов'язково повинні попередньо запросити телефонним дзвінком. Вакцину в масових центрах собі вибрати не можна буде з тієї причини, що буде надаватися та вакцина, яка на момент щеплення буде в наявності в Україні. На цей час збираються використовувати вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech.

на щеплення в центр вакцинації запрошуватимуть по телефону, фото: YouTube

Крім того, в МОЗ уточнили, що пілотні центри зробили з тією конкретною метою, щоб відпрацювати алгоритм масової вакцинації у великих приміщеннях. Таким чином, коли Україна отримає чергові партії вакцин, це дозволить подібні центри почати відкривати і в інших великих містах.

Очікується, що це допоможе прискорити процес вакцинації, адже в планах уряду, до наступного року прищепити від коронавірусу більшу частину населення.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні назвали регіони, де відступає пандемія.

Також наш портал повідомляв, що ВООЗ попереджає про небезпеку нового вірусу.

Нагадуємо, що лікарі у всю кричать про нову хвилю коронавірусу в Україні.