Експерт Світлана Краковська розповіла про глобальному потеплінні у всьому світі і як це відіб'ється на Україні.

Про глобальне потепління говорять давно. Але не всі розуміють небезпеку цієї ситуації. Експерт Світлана Краковська пояснила, що навіть той факт, що в цьому році була вельми холодна зима і не спекотна весна не говорить про те, що загроза глобального потепління відійшла на другий план.

Це була всього лише холодна погода, яка ніяк не відбивається на загальному кліматі в світі. А він невпинно змінюється і це якраз лякає профільних експертів.

"Дійсно, ця весна найбільш прохолодна за минуле десятиліття. У той же час це не може заперечувати глобальне потепління. Оскільки нинішній рік-один з десяти останніх. Тобто один весняний сезон у порівнянні з кількома іншими", - каже Світлана Краковська.

Крім того цього року випало значно менше опадів, ніж за минулі роки. І це незважаючи на рясні дощі в травні. Деякі регіони України так і залишилися з дефіцитом запасу вологи в грунті. Це загрожує неприємними наслідками для аграрної сфери.

Поки в усьому світі спостерігається баланс теплих років і прохолодних. Це не може не радувати, але експерти припускають, що це може спостерігатися не так довго, як хотілося б. І тоді можна буде говорити вже про більш глобальні зміни в кліматі не тільки в Україні, а й усьому світі.

"Необхідно розуміти-на планеті Земля дуже багато процесів пов'язані між собою. Цей вплив комбінований і різноспрямований, тому складно спрогнозувати, навіть яким буде нинішнє літо, не кажучи вже про наступні роки. Однак можна точно сказати, що це літо не буде таким спекотним, як в 2010-му", - підсумувала експерт.

Раніше Hyser писав про те, що синоптики розповіли, якою буде погода найближчий тиждень.

Також писали, що в Україні оголосили штормове попередження.

Нагадаємо, що в Україні йтимуть аномальні дощі.